Wat is een Escape Room?

Tegenwoordig zijn ze in bijna elke stad of dorp niet meer weg te denken. Het is misschien wel het meest populaire uitje voor families, vrienden en collega’s. Maar wat is een Escape Room nou eigenlijk?

Die vraag wordt nog regelmatig gesteld. Wij geven er graag antwoord op!


Definitie volgens Wikipedia

Heb je een vraag? Google het! Dat deden wij ook!

Je komt met deze zoekterm veel artikels tegen van Escape Rooms die uitleggen wat hun Escape Room inhoudt. Dat geeft dus geen concreet antwoord op onze vraag. Vandaar dat wij ‘s werelds grootste encyclopedie erbij pakte.

Volgens Wikipedia is een Escape Room (ook wel escape challenge, escape gameexit gameontsnappingsspel of ontsnapkamer genoemd) een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en op moeten proberen te lossen binnen een bepaalde tijd.


Geschiedenis van de Escape Room

Het idee is gebaseerd op dat van escape games, een genre computerspellen. In Japan opende het bedrijf SCRAP in 2008 de eerste fysieke Escape Room gebaseerd op het computerspel.

Twee jaar later waaide het concept over naar Europa en de rest van de wereld. Pas in 2013 werd in Nederland de eerste Escape Room geopend in Bunschoten.

Inmiddels is Nederland het land met de meeste Escape Rooms per inwoner!


Er zijn inmiddels meer dan 1000 Escape Rooms in Nederland

Hoeveel heb jij er al gedaan?

Populair uitje

Vandaag de dag is een Escape Room super populair en misschien wel een van de leukste uitjes die je kan doen met vrienden, familie en collega’s. Maar waarom is het zo populair?

Een uitgebreid antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

Wat is een Escape Room?

Escape Room 2.0

Iedere Escape Room wil uniek zijn en daarom gaan sommigen net even een stapje verder. Zo is er een eiland waar je moet zien te ontsnappen, een Escape Room volledig in het donker en natuurlijk ook de Outdoor Escape in Hoeven!

Bij de Outdoor Escapes in Hoeven (Noord-Brabant) wordt je niet opgesloten in een klein kamertje. Je krijgt een compleet bos als speelveld! Wil je zelf deze unieke Outdoor Escape doen? Check dan de website van Outdoor Escape Hoeven.