Escape Room: Waarom vinden wij ze zo leuk?

Een Escape Room is uitdagend, spannend en super leuk om te doen met je vrienden, familie of collega’s. De laatste jaren openen er steeds meer Escape Rooms dus we kunnen wel stellen dat het enorm populair is.

Maar wat maakt een Escape Room nou zo leuk? Wij van Outdoor Escape Hoeven hebben daar een antwoord op!


1. Het ontdekken en vinden van spullen

Je loopt een Escape Room binnen, kijkt om je heen en ziet van alles. Een schilderij aan de muur of een boekenkast vol met oude boeken. Overal zie je mogelijkheden. Achter dat schilderij kan een geheim teken op de muur zijn geschreven. In één van de boeken zit misschien wel een geheim vak. Je bent tenslotte in een Escape Room en gaat op onderzoek uit…

Escape Room | Verborgen sleutel

Je haalt het schilderij van de muur en wat zie je? Er staan geheime symbolen op de achterkant! Je bent euforisch, omdat je iets gevonden hebt wat je ongetwijfeld verder gaat helpen!

Het ontdekken en vinden van spullen zijn heel belangrijk in een Escape Room omdat je daarmee het gevoel krijgt dat je op het juiste spoor zit.


2. Variatie van puzzels en opdrachten in een Escape Room

Elke persoon is anders. De een houdt van rekenpuzzels, terwijl een ander niet kan rekenen en liever met een blacklight verborgen boodschappen ontcijferd.

Een Escape Room bestaat uit verschillende puzzels en opdrachten, zodat iedereen aan de slag kan.

Iedereen heeft op elk moment iets te doen waar hij of zij goed in is. En dat maakt een Escape Room leuk! Voor ieder wat wils.


3. Teamwork

Een Escape Room is perfect voor teambuilding, als relatietest met je geliefde en als avontuurlijk uitje met vrienden en familie.

Doordat er een goede variatie is in opdrachten en puzzels krijg je automatisch teamwork. Waar jij misschien vastloopt, ziet jouw partner in crime net iets anders en samen zie je dan plots de juiste oplossing!

Dat is pas teamwork!

Escape Room | Vrijgezellenfeest van "De Boefjes"

4. Het A-Haaa! momentje

“Ahaaaa nu snap ik het!” Je bent al even bezig met een puzzel of opdracht en raakt gefrustreerd totdat je opeens die ene link ziet! Alle puzzelstukjes vallen nu op zijn plek.

Nu kun je verder en ben je een stapje dichterbij de ontsnapping!Wat een superleuke ervaring! Soms ligt het antwoord recht voor je maar zie je het simpelweg niet..

Gerda | Etten Leur
Recensie Tripadvisor


5. Het openen van sloten en kistjes

Oke! Je hebt een sleutel gevonden die verstopt lag onder het tapijt. Op tafel staat een kistje met een slot wat nog niet geopend is. Je steekt de sleutel in het slot. Hij past! De sleutel draait een kwartslag en het slot springt open en geeft toegang tot de inhoud van het kistje.

Het geluid van het draaien aan de cijfers van een cijferslot, de magische klik wanneer een hangslot opent, het gewicht van een zware oude ketting die je weg moet halen. Het zijn allemaal triggers voor je zintuigen die je een voldaan gevoel geven.


6. De tijd tikt weg

Bij de meeste Escape Rooms krijg je 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Je bent dus gedreven om binnen de tijd alles op te lossen en de deur te openen.

Wanneer je dan als team in de 59ste minuut de deur opent en de tijd stilzet geeft dit een ontzettend voldaan gevoel. En al helemaal wanneer er ook nog eens een mooie prijs tegenover staat of wanneer je in de top 10 belandt.


7. Nabespreking van de Escape Room

Escape Room | Foto na afloop

60 Minuten lang ben je geconcentreerd bezig geweest met alle puzzels en opdrachten. Ben je eindelijk ontsnapt? Dan is het wel zo fijn om even alles na te bespreken met elkaar.

Welke hint heb je over het hoofd gezien? Wie loste nou dat ene raadsel op? En waar was nou eigenlijk die kaart voor? Iedereen kan zijn verhaal doen en even terugkijken.


Spontaan zin gekregen in een Escape Room?

Je bent van harte welkom bij Outdoor Escape Hoeven. Wij bieden meerdere Escapes aan. Naast bovengenoemde elementen bevatten onze Escapes nog een extra element: ze zijn volledig outdoor in een prachtige omgeving!

Dit zorgt voor een unieke ervaring en een onvergetelijk uitje.

Check hier de beschikbare spellen en tijden.

Tot snel!