De Turfstekers

Samenvatting

De Turfstekers

In 1595 wordt de Pagnevaart al vermeld onder de naam Paedsievaart, Paesievaart en Pagievaert. Allemaal verbasteringen van Spagnevaart omdat er gedacht werd dat hier resten van een oud Spaans oorlogsschip in de bodem zouden zitten. Een paar honderd jaar later werd er een serieuze poging ondernomen om die resten te vinden en om tevens turf te winnen. De arbeiders die dit klusje mochten klaren noemden ze de Turfstekers…

Schatten en rijkdommen

Een van hen was Willem Hendriks, een arbeider op leeftijd die onder zeer slechte omstandigheden in de Pagnevaart aan het werk was. Hem werd door de ploegbaas verteld dat het allemaal om de goede kwaliteit turf ging maar Willem wist wel beter… Het ging maar om één ding. Zoeken naar waardevolle schatten en rijkdommen afkomstig van het oude Spaanse oorlogsschip!

Eén ding was zeker, mocht hij waardevolle dingen vinden dan zou hij er alles aan doen om het niet in handen te laten vallen van die slavendrijvers!

Voor altijd verborgen

Er zijn een paar weken geleden spullen gevonden afkomstig van Willem Hendriks. Zijn oude voorraadkoffer en een rugzak met wat persoonlijke spullen. In die rugzak zat ook een brief waarin hij vertelt over de slechte omstandigheden waarin de Turfstekers moesten werken. Maar misschien nog wel belangrijker: in die brief staat ook het volgende:

U moet weten dat ik destijds wel degelijk rijkdommen gevonden heb! Meerdere schatten welke absoluut niet in handen mochten vallen van mijn verschrikkelijke ploegbaas. Ere wie ere toekomt toch? Ik heb alles terug verborgen om het later op te halen… Helaas is dat er niet meer van gekomen. Het zware werk heeft zijn tol geëist voor mijn oude lichaam.

Betekent dit dat er waardevolle spullen verborgen zijn in de Pagnevaart? Zou hij express zijn persoonlijke spullen hebben achtergelaten zodat iemand zijn verborgen rijkdommen nog kan vinden?

Ga de uitdaging aan. Maak hieronder je reservering!

Wil je vandaag een Outdoor Escape spelen en is er geen beschikbaarheid in de kalender? Bel ons even! 06 303 9999 8

juli 2024
ma di wo do vr za zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Geen spel beschikbaar? Misschien is Legenda Basilicae of BioTech Industry nog vrij!


Outdoor Escape Hoeven scoort 5/5 sterren bij Google Reviews

Outdoor Escape Hoeven scoort 5/5 sterren bij Tripadvisor

Prijs per persoon €21,95

Minimaal 4 personen, maximaal 8. Voor grote groepen bieden wij een passende oplossing namelijk De Turfstekers XL Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor kinderen bieden wij ook een passende oplossing, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Liever telefonisch reserveren? Bel (0031) 06 303 9999 8
Moeilijkheid

Gemiddeld

Tijdsduur

60 Minuten

Aantal personen

4 t/m 8 spelers

Ontsnappingspercentage

50%

Beste tijd

31:20